Juridische Kennisgeving

Vergunningsvrij bouwen in je tuin. Hoe zit dat?

Je eigen tuinkantoor, gastenverblijf, of een creatieve hobbyruimte in de achtertuin, is een leuk avontuur. Wat mag je nou wel en niet bouwen in je achtertuin?

Steeds meer mensen kiezen voor een eigen ruimte in de tuin en regelgeving speelt mee in die trend. Veel van deze bouwprojecten kunnen namelijk zelfs vergunningsvrij worden uitgevoerd.

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er vergunningsvrij gebouwd mag worden in Nederland.

Wat mag je vergunningsvrij bouwen?
Of je een bijgebouw vergunningsvrij mag bouwen hangt af van de functie en de afstand tot het hoofdgebouw. De regels veranderen bij een afstand van 4 meter van het hoofdgebouw.

• Binnen 4 meter van de woning wordt het bijgebouw beschouwd als een uitbreiding van het hoofdgebouw. Het moet dan een functie hebben als keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.
• Verder dan 4 meter van de woning moet het bijgebouw ‘functioneel ondergeschikt’ zijn aan het hoofdgebouw. Mogelijke functies zijn een kantoor, tuinhuis, gastenverblijf of hobbyruimte. Deze mogen faciliteiten zoals een toilet, keuken of badkamer bevatten, mits deze aansluiten bij de functie van het bijgebouw.

Waar mag je bouwen?
Vergunningsvrije bouwprojecten zijn alleen toegestaan in het achtererfgebied van je perceel, dat één meter achter de voorgevel begint. Bij vrijstaande of hoekwoningen loopt dit vanaf de zijgevel parallel aan het openbaar gebied; bij rijtjeshuizen is dit simpelweg de achtertuin.

Hoeveel mag je bouwen?
De hoeveelheid die je mag bouwen hangt af van de grootte van je achtererfgebied.

• Bij een achtererfgebied tot 100 m², mag je tot 50% van het gebied bebouwen.
• Bij een achtererfgebied tussen 100 m² en 300 m², mag je 50 m² plus 20% van het gebied boven 100 m² bebouwen.
• Bij een achtererfgebied van 300 m² of meer, mag je 90 m² plus 10% van het gebied boven 300 m² bebouwen, met een maximum van 150 m².

Hoe hoog mag je bouwen?
De maximale toegestane hoogte van je bouwwerk varieert afhankelijk van de afstand tot het hoofdgebouw.

• Bouwwerken binnen 4 meter van het huis mogen tot 5 meter hoog zijn, mits niet hoger dan het hoofdgebouw en maximaal 30 centimeter boven de eerste bouwlaag uitsteken.
• Staat het bouwwerk verder dan 4 meter? Dan is de maximale hoogte 3 meter, of 5 meter met een schuin dak bij een dakhelling tot 55°.

Controleer altijd de specifieke bouwregels in jouw regio en vergeet niet een bouwvergunning aan te vragen bij jouw gemeente indien nodig.

 

 

Naam van het bedrijf

Lots of Leisure v.o.f.

 

Geregistreerd kantoor

KVK Enschede

 

Contactgegevens

Slachthuiskade 2 A4

7602 CV

Almelo

 

Bedrijfsidentificatienummer

67882196

 

BTW-nummer

Voer uw BTW-nummer in

 

 

Algemene Voorwaarden    Lots of Leisure v.o.f 

Lots of Leisure v.o.f. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67882196 en is statutair gevestigd te gemeente Almelo, gevestigd te Almelo (7602DE) aan de Kalverstraat 28. 

Hierna noemende “Verkoper”

 

1. Definities en toepasselijkheid

1.1 Deze algemene voorwaarden (“de Voorwaarden”) zijn van toepassing op ieder aanbod of voorstel (“Offerte”) en elke overeenkomst (“Overeenkomst”) van opdracht, koop, verkoop, distributie en/of levering van de door [Verkoper] te leveren houten buitenverblijven en aanverwante producten (“Producten”) en/of diensten (“Diensten”).

1.2 Door Producten of Diensten bij [Verkoper] te bestellen, verklaart de koper respectievelijk afnemer (“de Koper”) zich akkoord met deze Voorwaarden, die op de datum van een bestelling kunnen zijn bijgewerkt.

1.3 Afwijkingen van deze Voorwaarden kunnen alleen plaatsvinden indien dit door partijen schriftelijk is overeengekomen en gelden slechts voor de desbetreffende Overeenkomst.

1.4 Als onduidelijkheid bestaat over een of meer bepalingen van deze Voorwaarden, moet uitleg plaatsvinden ‘naar de geest’ van deze bepalingen. Bij een tegenstrijdigheid of inconsistentie tussen deze Voorwaarden en een Overeenkomst of Offerte prevaleren de voorwaarden van de betreffende Overeenkomst of Offerte.

1.5 Toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de Koper worden uitdrukkelijk door [Verkoper] van de hand gewezen.

1.6 Indien een bepaling uit deze Voorwaarden nietig is, vernietigd wordt of als op andere gronden daarop door partijen geen beroep kan worden gedaan, heeft [Verkoper] het recht deze te vervangen door een wel geldige bepaling, waarbij het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling zoveel mogelijk in acht wordt genomen. Alle overige bepalingen blijven in dat geval onveranderd van kracht.

2. Offertes en bestelling

2.1 De door [Verkoper] uitgebrachte Offertes zijn van kracht gedurende de in de Offerte vermelde termijn of, indien er geen termijn vermeld wordt, binnen veertien (14) dagen na de datum van de Offerte. Tot het moment waarop [Verkoper] bericht van de Koper ontvangt dat deze de betreffende Offerte heeft aanvaard, kan [Verkoper] elke Offerte wijzigen, intrekken of herroepen. Een bestelling van de Koper geldt pas als definitief of geaccepteerd wanneer [Verkoper] deze heeft bevestigd.

2.2 [Verkoper] behoudt het recht binnen zeven (7) dagen na het uitbrengen van een Offerte of het door de Koper ondertekenen van een Overeenkomst, de Overeenkomst te ontbinden indien er duidelijk sprake is van een prijsfout.

2.3 Catalogi, specificaties, websites, configurators, prijzenbladen of soortgelijke documenten die door [Verkoper] worden opgesteld, dienen slechts ter informatie en worden nimmer als Offerte beschouwd.

2.4 Getoonde modellen en voorbeelden evenals opgaven van afmetingen, gewichten, materialen, kleuren en andere omschrijvingen in brochures, promotiemateriaal en/of op de website van [Verkoper] zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar gelden alleen ter aanduiding. Hieraan kan de wederpartij geen rechten ontlenen.

2.5 Alleen de Koper is verantwoordelijk voor de juistheid van een bestelling, waaronder begrepen de specificatie, configuratie of andere vereisten van Producten en Diensten, en de functionaliteit en compatibiliteit met andere producten, alsmede de geschiktheid voor een bepaald gebruik. De Koper garandeert dat alle in het kader van een Overeenkomst aan [Verkoper] verstrekte informatie juist, duidelijk en volledig is. De Koper erkent dat het niet verstrekken van volledige, juiste en tijdige informatie consequenties kan hebben voor de uitvoering van de Overeenkomst.

2.6 Producten worden geleverd conform de standaardfuncties, stijlen en afmetingen zoals beschreven in de offerte of op de website van Verkoper. Bij tegenstrijdigheden tussen een order van Koper en een door Koper goedgekeurde offerte van Verkoper, prevaleert de laatstgenoemde.

2.7 Offertes en de daarin vermelde informatie gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten, vervolgopdrachten en/of nabestellingen.

2.8 Indien de wederpartij een aanbod niet aanvaardt, retourneert deze alle bij het aanbod meegeleverde documenten aan Verkoper.

3. Prijzen en betaling

3.1 De Koper betaalt de prijs en bijkomende kosten zoals overeengekomen in de offerte, overeenkomst, en/of dit artikel. Prijzen zijn in euro’s en worden inclusief BTW, transportkosten en montagekosten vermeld, tenzij anders aangegeven. Heffingen, leges, precario-kosten en bijkomende kosten voor verkeersmaatregelen zijn uitgesloten, tenzij anders vermeld.

3.2 Indien een uurtarief is overeengekomen, berekent Verkoper de vergoeding op basis van de gewerkte uren volgens dit tarief. Bij geschillen over de geregistreerde of gefactureerde uren is de urenregistratie van Verkoper bindend, behoudens tegenbewijs door de wederpartij.

3.3 Tenzij anders overeengekomen, dient de volledige vergoeding te zijn voldaan voordat het product wordt geplaatst. Bij niet-tijdige betaling kunnen aanvullende kosten voor rekening van de Koper komen, waaronder kosten voor ingeplande transportwerkzaamheden, aangevraagde vergunningen en ontheffingen.

3.4 Verkoper factureert Koper vóór verzending van de producten of na voltooiing van de diensten. Koper betaald:

  1. 45% binnen 10 dagen na contractondertekening van de verkoopprijs
  2. 50% 2 weken vóór transport van de accommodatie
  3. 5% als eindfactuur 10 dagen ná aflevering en installatie van de accommodatie

Indien geen betalingsvoorwaarden zijn vastgelegd in de offerte of overeenkomst, dient Koper zoals bovenstaande het bedrag over te maken naar het aangewezen bankrekeningnummer van Verkoper inclusief btw. Betalingen dienen zonder verrekening, aftrek of inhouding te geschieden.

3.5 Na het verstrijken van de betalingstermijn wordt het factuurbedrag direct opeisbaar. De Koper is dan, zonder ingebrekestelling, in verzuim.

3.6 Bij verzuim is Koper een rente verschuldigd van 8% per maand over het opeisbare bedrag, tenzij de wettelijke handelsrente hoger is. Daarnaast komen alle gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van de Koper. Deze kosten worden berekend conform de staffel van de Wet incassokosten. Indien de werkelijke incassokosten van Verkoper hoger zijn, worden deze eveneens in rekening gebracht.

3.7 Indien Verkoper in een gerechtelijke incassoprocedure in het gelijk wordt gesteld, komen alle kosten die Verkoper in verband hiermee heeft gemaakt volledig voor rekening van de Koper.

3.8 Bij niet-betaling van enig opeisbaar bedrag, schorsing van betaling, aanvraag tot surseance van betaling, faillissement of liquidatie van Koper, heeft Verkoper het recht om de overeenkomst, of het niet-uitgevoerde deel daarvan, zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden. Tevens behoudt Verkoper zich het recht voor de niet-betaalde zaken terug te vorderen, onverminderd het recht op vergoeding van eventuele schade die hieruit voortvloeit. In deze gevallen zijn alle vorderingen van Verkoper op Koper onmiddellijk en volledig opeisbaar.

 

4. Levering van accommodatie en risico-overgang

4.1 Verkoper zal uiterste zorgvuldigheid betrachten bij de uitvoering van bestellingen en leveringen van producten.

4.2 Verkoper behoudt zich het recht voor om derden in te schakelen voor de uitvoering van de opdracht, zoals transportbedrijven en gespecialiseerde onderaannemers.

4.3 Indien noodzakelijk voor de uitvoering van de opdracht, behoudt Verkoper zich het recht voor om persoonsgegevens te delen met derden, met inachtneming van de geldende privacywetgeving.

4.4 De levertermijn vangt aan op de dag van totstandkoming van de overeenkomst of op de dag dat Verkoper de noodzakelijke benodigdheden hiervoor heeft ontvangen, indien dit later is.

4.5 Verkoper spant zich in om de levertermijn na te leven, maar deze termijn is indicatief en geen fatale termijn. Bij overmacht of andere omstandigheden die nakoming verhinderen, kan een vertraging optreden zonder recht op schadevergoeding of ontbinding voor Koper.

4.6 Bij een aanzienlijke overschrijding van de levertermijn kan Koper, indien redelijk, (een deel van) de overeenkomst ontbinden of haar verplichtingen opschorten, na overleg met Verkoper.

4.7 Levering vindt plaats op het door Koper opgegeven adres. Koper dient ervoor te zorgen dat iemand aanwezig is om de producten in ontvangst te nemen. Kosten die ontstaan door afwezigheid van een contactpersoon tijdens de levering, zoals extra transport- en opslagkosten, worden bij Koper in rekening gebracht.

4.8 Tijdens de levering dient Koper aanwezig te zijn om de exacte positie van producten te bevestigen. Zodra producten geplaatst zijn, wordt de positie als geaccepteerd beschouwd.

4.9 Koper dient eventuele schade of gebreken bij levering onmiddellijk te melden en dit uiterlijk de volgende dag schriftelijk aan Verkoper kenbaar te maken.

4.10 Non-conformiteit dient binnen zeven (7) dagen na levering te worden gemeld. Gebruik van een product door Koper wordt beschouwd als aanvaarding.

4.11 Verkoper zal naar eigen inzicht non-conformiteiten herstellen, onderdelen leveren, producten vervangen of een vergoeding geven voor niet-geleverde producten.

4.12 Koper is verplicht bestelde producten af te nemen en kan deze niet retourneren zonder schriftelijke toestemming van Verkoper.

4.13 Verkoper kan de levering van meerdere producten of diensten in delen uitvoeren en afzonderlijk factureren.

4.14 Het risico van verlies of beschadiging gaat over op Koper bij feitelijke levering.

4.15 Indien Koper producten niet of niet tijdig afneemt, kan Verkoper deze opslaan of aan derden verkopen. Koper blijft verantwoordelijk voor de volledige koopsom, inclusief extra kosten en rente, minus eventuele netto-opbrengsten van de verkoop.

4.16 Geleverde producten blijven eigendom van Verkoper totdat alle gerelateerde betalingen volledig zijn voldaan, inclusief rente en kosten.

4.17 Retourzendingen zijn alleen toegestaan na schriftelijke goedkeuring van Verkoper. Kosten voor retourzendingen zijn voor rekening van Koper, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

4.18 De juridische eigendom van Producten gaat op Koper over zodra Verkoper volledige betaling heeft ontvangen voor deze Producten en, indien van toepassing, voor alle andere vorderingen die Verkoper op Koper heeft uit hoofde van andere overeenkomsten (of overeenkomsten met aan Verkoper gelieerde ondernemingen).

Totdat de juridische eigendom van de Producten op Koper is overgegaan:

  1. Koper mag de Producten niet aanpassen, overdragen, verpanden, of enige andere rechten verlenen aan derden, behalve in het kader van normale bedrijfsvoering, tegen betaling en onder eigendomsvoorbehoud.
  2. Koper dient ervoor te zorgen dat de Producten identificeerbaar blijven als afkomstig van Verkoper.

Indien Koper zijn verplichtingen jegens Verkoper niet nakomt, is Koper verplicht op eerste verzoek van Verkoper en op eigen kosten alle Producten waarvan de eigendom nog niet is overgegaan aan Verkoper te retourneren. Koper verplicht zich hierbij om volledige medewerking te verlenen, inclusief het verschaffen van toegang aan Verkoper (of een door Verkoper aangewezen vertegenwoordiger) tot de locatie waar de Producten en/of andere door Verkoper geleverde of gebruikte apparatuur zich bevinden.

Alle bijkomende kosten, zoals transport, vergunningen, arbeid, gebruik van kranen en verzekeringen, zijn voor rekening van Koper.

 

5. Verplichtingen van de Koper

5.1 Koper zal Producten en Diensten uitsluitend gebruiken voor het beoogde doel en in overeenstemming met de handleidingen, voorschriften, garantievoorwaarden en andere verstrekte voorwaarden van Verkoper.

5.2 Koper dient alle informatie en documenten die Verkoper nodig acht voor de uitvoering van de opdracht tijdig en op de gewenste wijze beschikbaar te stellen.

5.3 Koper dient Verkoper onverwijld te informeren over feiten of omstandigheden die relevant zijn voor de uitvoering van de opdracht.

5.4 Koper is verplicht om alle door Verkoper verstrekte gegevens vertrouwelijk te behandelen, tenzij anders overeengekomen of wettelijk verplicht.

5.5 Koper is verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de verstrekte gegevens, zelfs als deze van derden afkomstig zijn. Verkoper is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuiste of onvolledige informatie.

5.6 Eventuele vertragingen in de uitvoering van de opdracht door het niet tijdig aanleveren van de benodigde informatie, faciliteiten of personeel, en daarmee samenhangende kosten, zijn voor rekening van Koper.

5.7 Koper vrijwaart Verkoper en door Verkoper ingeschakelde derden voor aanspraken van derden voortvloeiend uit de toepassing of het gebruik van het resultaat van de opdracht. Bij aanspraken staat Koper Verkoper volledig bij.

5.8 Koper blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de keuzes en toepassingen van de door Verkoper geleverde producten en adviezen.

 

6. Intellectuele eigendom

6.1 Alle intellectuele eigendomsrechten die voortvloeien uit de overeenkomst, zoals auteursrechten, octrooirechten en modelrechten, blijven bij Verkoper. Indien registratie vereist is, is alleen Verkoper bevoegd dit te doen.

6.2 Zonder schriftelijke overeenkomst met Verkoper blijven alle rechten op ontwerpen, plannen en concepten bij Verkoper.

6.3 Verkoper behoudt zich alle overige intellectuele eigendomsrechten voor met betrekking tot geleverde ontwerpen en materialen.

6.4 Koper mag zonder schriftelijke toestemming van Verkoper geen verstrekte materialen kopiëren, delen met derden of anderszins gebruiken.

6.5 Bij overtreding van de voorwaarden in artikel 6 is Koper aan Verkoper een boete verschuldigd van 10% van de offertewaarde, zonder dat eigendom of rechten worden overgedragen.

 

7. Reclames

7.1 Klachten over werkzaamheden of facturen moeten binnen 14 werkdagen na ontvangst schriftelijk aan Verkoper worden gemeld, of binnen 15 werkdagen na ontdekking van gebreken indien deze niet eerder konden worden geconstateerd.

7.2 Klachten schorten de betalingsverplichting van Koper niet op en hebben geen invloed op betalingen voor andere diensten die geen verband houden met de klacht.

7.3 Indien een klacht terecht wordt bevonden, kan Koper kiezen voor aanpassing van het factuurbedrag, kosteloos herstel, of gedeeltelijke beëindiging van de overeenkomst met evenredige restitutie.

7.4 Kleine afwijkingen van het overeengekomen resultaat geven geen recht op korting, schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst, mits deze afwijkingen redelijkerwijs als van ondergeschikte betekenis worden beschouwd.

8. Garantie

8.1 Voor Producten die door Verkoper zijn verkocht, garandeert Verkoper uitsluitend gedurende de onderstaande termijnen dat de Producten na levering aan Koper vrij zijn van gebreken. Een “Gebrek” betekent in de context van een Product dat het Product een materiaal- of productiefout bevat, waardoor het Product niet functioneert volgens de specificaties van Verkoper.

  • 4 jaar garantie op de constructie van het kantoor
  • 3 jaar garantie op de deuren/kozijncombinaties
  • 3 jaar garantie op EPDM dakbedekking
  • 3 jaar garantie op gevelbekleding
  • 1 jaar garantie op PVC vloer

8.2 Om aanspraak te maken op garantie, zal Koper Verkoper onmiddellijk en uiterlijk voor het einde van de garantieperiode informeren over het defecte Product. Indien Verkoper constateert dat een garantieclaim geldig is, zal Verkoper binnen een redelijke termijn en naar eigen goeddunken het defecte Product repareren of een vervangend Product aanbieden. Indien Verkoper, ondanks redelijke inspanningen, een defect Product niet kan herstellen of geen vervangend Product kan aanbieden, zal Verkoper aan Koper een passende vergoeding aanbieden dan wel de aankoopprijs die Koper heeft betaald voor het defecte Product terugbetalen. Reparaties, vervanging of herstel verlengen of vernieuwen de oorspronkelijke garantieperiode niet. Koper moet toestemming krijgen van Verkoper voor het uitvoeren van tests om het bestaan van een gebrek vast te stellen. Door Verkoper geleverde vervangende Producten kunnen geringe afwijkingen vertonen qua ontwerp en/of specificaties die de werking van het overeengekomen Product niet beïnvloeden. Met betrekking tot vervangen of gecrediteerde Producten kan Verkoper naar eigen keuze de eigendom van deze Producten opeisen en Koper verplichten deze aan Verkoper te retourneren.

8.3 Indien Verkoper bepaalt dat een garantieclaim niet geldig is, draagt Koper alle kosten die Verkoper heeft gemaakt voor het afhandelen, testen en vervoer van de geretourneerde Producten.

8.4 Vrijwaringen en garantieverplichtingen van Verkoper uit hoofde van een Overeenkomst zijn afhankelijk van:

(i) correcte opslag, installatie, gebruik, bediening en onderhoud van de Producten, in overeenstemming met de gebruikershandleidingen en andere instructies of voorwaarden meegedeeld door Verkoper aan Koper; en

(ii) het uitsluitend aanpassen of herstellen van de Producten na toestemming van Verkoper.

Indien Koper niet aan deze voorwaarden voldoet, vervalt de garantie. Verkoper is niet aansprakelijk voor normale slijtage van de Producten en het testen van de Producten onder extreme omstandigheden. De in dit artikel bepaalde garantie geldt niet voor schade of niet-nakoming als gevolg van overmacht, misbruik, onjuist gebruik, abnormaal gebruik, nalatigheid, blootstelling, of installatie in strijd met instructies of beperkingen die door Verkoper of een toepasselijke norm of code worden voorgeschreven.

9. Overmacht

9.1 Onder overmacht wordt verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Verkoper geen invloed kan uitoefenen maar waardoor Verkoper niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van de betrokken fabrikant of toeleverancier worden daaronder mede begrepen.

9.2 Indien enige overmachtstoestand zes maanden heeft geduurd, hebben beide partijen het recht de Overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden. Het bepaalde in artikel 11 is van toepassing.

9.3 Indien sprake is van overmacht en nakoming blijvend onmogelijk is of wordt, is iedere partij gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden voor dat deel van de verplichtingen dat nog niet is nagekomen.

9.4 Voor zover Verkoper ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk haar verplichtingen uit de Overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is Verkoper gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te factureren. Koper is gehouden deze factuur te voldoen als ware het een afzonderlijke Overeenkomst.

12. Overige bepalingen


12.1 De Koper is niet bevoegd om zijn/haar rechten en verplichtingen uit hoofde van deze Algemene Voorwaarden en/of enige overeenkomst over te dragen aan een derde zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande schriftelijke instemming van de Verkoper. De Verkoper is bevoegd om haar rechten en verplichtingen uit hoofde van deze Algemene Voorwaarden over te dragen aan een derde door kennisgeving daarvan aan de Koper.

12.2 De Overeenkomst, waarvan deze Algemene Voorwaarden een onderdeel vormen, bevat de volledige rechtsverhouding tussen de Koper en de Verkoper met betrekking tot het onderwerp daarvan en vervangt alle eerdere mondelinge of schriftelijke overeenkomsten tussen partijen.

12.3 De Verkoper gaat ervan uit dat de Koper de nodige en/of sociaal wenselijke meldingen doet bij buren, omwonenden, verenigingen van eigenaren, gemeenten, instanties of andere belanghebbenden over de plaatsing van het Product.

12.4 Indien de Koper het Product als erfgrens-scheiding wenst te gebruiken of op de erfgrens wil plaatsen, is de Koper zich ervan bewust dat de Verkoper niet aansprakelijk is voor eventuele directe of indirecte schade door derden. De Koper dient dit te allen tijde kenbaar te maken aan de Verkoper.

12.5 Indien de Koper van plan is aanvullende elektronische apparaten met een hoge energiebehoefte in het Product te plaatsen, dient de Verkoper hiervan vooraf op de hoogte te worden gesteld ten behoeve van een adequate elektravoorziening in het Product. De Verkoper houdt bij de gekozen producten in deze categorie vanzelfsprekend rekening met dergelijke eisen. De Koper is zich ervan bewust dat het Product anders niet op dergelijke voorzieningen is berekend, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het later aanbrengen van deze voorzieningen is niet mogelijk.

12.6 De Koper is zich ervan bewust dat hout als natuurproduct mogelijk een beperkte hoeveelheid hars kan afgeven. De Verkoper is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die hiervan afkomstig is.

12.7 Het Product wordt vervaardigd middels houtskeletbouw en afgewerkt met houtproducten. De Koper is zich ervan bewust dat hout uitzet en krimpt bij temperatuurschommelingen, waardoor visuele schade zoals kieren, naden of scheuren kan ontstaan. Koper is zich er bewust van dat deze jaarlijks onderhoud heeft. Deze schade is te allen tijde voor rekening van de Koper.

12.8 De Verkoper raadt de Koper sterk aan om grote temperatuurschommelingen in het Product te vermijden. De Koper dient het Product niet verder te laten afkoelen dan 15 graden en het opwarmen geleidelijk te doen.

12.9 De Koper is zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een eventuele omgevingsvergunning. Bij twijfel of tegenstrijdigheid in de communicatie met de Verkoper zijn de Algemene Voorwaarden altijd leidend.

12.10 De Verkoper zal zich te allen tijde inspannen om een gedegen advies te geven over de fundering op basis van beschikbare bronnen, maar is niet aansprakelijk voor eventuele verzakkingen van de grond en de daaruit voortvloeiende schade aan het Product.

12.11 De Verkoper of een door haar aangestelde derde partij is niet aansprakelijk voor schade aan kabels, leidingen of andere ondergrondse objecten. De Koper dient de grond waarin de fundering wordt geplaatst vrij te maken van dergelijke objecten en de aanwezigheid van kabels of leidingen tijdig te melden.

12.12 Indien de Koper niet of niet volledig voldoet aan de door de Verkoper gevraagde voorbereidingen voor de levering van het Product, kan dit gevolgen hebben voor de levering en garantie. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn volledig voor rekening van de Koper.

13. Toepasselijk recht


13.1 Op alle Offertes, Overeenkomsten, deze Voorwaarden en de uitvoering daarvan is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag 1980 (CISG) is uitgesloten.

13.2 Alle geschillen zullen, voor zover deze de bevoegdheid van de kantonrechter te boven gaan, worden beslecht door de rechtbank in het arrondissement waar de Verkoper is gevestigd, tenzij de Verkoper ervoor kiest het geschil in een ander arrondissement aanhangig te maken.

 

©Auteursrecht Lots of Leisure 2025. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.